Bramborákové Pochoutky s Danielou Drtinovou
První červnový den jsme ve Studiu chuti přivítali moderátorku České televize a velkou milovnici džín, Danielu Drtinovou. Spolu s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem připravovala netradiční bramboráky. V článku vám nabízíme fotky z natáčení i sestřih pořadu v mp3!
Během vaření jste se mohli dozvědět, co dělá nejraději k jídlu Daniela, proč miluje džíny a kolik kusů vlastní. Pokud si pustíte sestřih pořadu, dozvíte se, v které zahraniční zemi žije její sestra nebo proč musí moderátoři během vysílání pod stolem šlapat.
Bramboráky se sýrem
Ingredience: 200 g hladké mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžíce podravky, asi 250 g obyčejného párku nebo salámu, 200 g tvrdého sýra, 4 lžíce minerální vody, 2 dcl mléka, 1 kilo syrových brambor, mletý černý pepř, sůl a olej na smažení, dále zakysaná smetana a čerstvá pažitka
Postup:
Oloupané syrové brambory a česnek nastrouháme, přidáme hladkou mouku, vejce, mléko, nadrobno nakrájený obyčejný párek nebo salám, pepř, sůl, podravku a nakonec minerálku. Dobře promícháme.
Z těstíčka tvoříme na pánvi placky a na oleji pečeme z obou stran. Ještě teplé bramboráky posypeme hustě nastrouhaným sýrem a čerstvou pažitkou.
Výborné jsou s jakýmkoliv kysaným nápojem bez příchuti i s mlékem.