Český rozhlas Region vás zve na výlov rybníka

2. listopad 2008

Hobby magazín a Pochoutky vás tentokrát zavedou do přírody. Naďa Konvalinková, Eduard Hrubeš a Patrik Rozehnal totiž vyrazí na výlov rybníka do Jinců na Příbramsku. V Hobby magazínu se dozvíte, jak takový výlov probíhá, na co se musí rybáři připravit a jak se přijímají noví členové. Pochoutky vás naučí speciální rybí recept. Hostem bude herečka Jitka Smutná...

  • Hobby magazín a Pochoutky z výlovu rybníka
    Kopáčov
    " style="">
    Hobby magazín a Pochoutky z výlovu rybníka
    Kopáčov
    " style="">
    Hobby magazín a Pochoutky z výlovu rybníka
    Kopáčov
0:00
/
0:00

Hobby magazín - výlov rybníka
Po sobotní desáté hodině uslyšíte Hobby magazín, ve kterém vám Eduard Hrubeš přiblíží atmosféru této rybářské události, pohovoří se zástupci jineckého rybářského svazu a nakonec jednoho vyloveného sumce předá do rukou Nadi Konvalinkové.

  • Hobby magazín speciál - výlov
    rybníka
    " style="">
    Hobby magazín speciál - výlov
    rybníka
    " style="">
    Hobby magazín speciál - výlov
    rybníka
0:00
/
0:00

Pochoutky - výlov rybníka s Jitkou Smutnou
Ta společně s Patrikem Rozehnalem přivítá na hrázi rybníka svou spolužačku, herečku Jitku Smutnou. Připravovat se bude Grilovaný sumec s mandlovou omáčkou. Mimo to se dozvíte, jaký vztah má Jitka k rybaření, kdy a jak se "tichým bláznem" stala nebo zda jezdí na výlov rybníka častěji...

Nakládané ryby podle Oty Pavla

NÁLEV
Ingredience: 1 litr vody, 2 - 2,5 l octa (podle toho, jak chceme mít ryby kyselé - ideální je střed - 2,25 l), lžíce soli, pár lístků bobkového listu, několik kuliček pepře a nového koření

Postup: Necháme přejít varem, poté odstavíme a necháme vychladnout. Tato dávka stačí na 3 až 5 litrovou láhev nakládaných ryb.

RYBY
Ingredience: malé bílé ryby (cejn), nálev, syrová cibule, nakládaná nebo vařená zelenina (mrkev, petržel, celer, paprika)

Postup: Nakládáme zejména bílé ryby (především cejny). Ryby očistíme, vykucháme, zbavíme ploutví a hlavy, po páteři podélně rozřízneme a páteř vyjmeme.
Takto připravené ryby silně prosolíme a necháme uležet ve skleněné nádobě po dobu 12 hodin. Po uplynutí této doby ryby omyjeme a vložíme do studeného nálevu, kde je ponecháme minimálně 3 dny (záleží na velikosti ryb).
Poté ryby vyjmeme a stáhneme kůži (což by mělo jít velmi snadno). Jednotlivé díly proložíme syrovou cibulí a zeleninou (nejlépe nakládanou, případně vařenou) a zabalíme jako zavináč.

DOBROU CHUŤ!!!

  • Výlov rybníka s Jitkou
    Smutnou
    " style="">
    Výlov rybníka s Jitkou
    Smutnou
    " style="">
    Výlov rybníka s Jitkou
    Smutnou
0:00
/
0:00