Čtvrteční Noční linka: Historické kuchařky

22. říjen 2020

Vaříte podle historických kuchařek? Máte nějaké doma, nebo jste dokonce jejich sběratelé? Jaké osobnosti z historie znáte a zaujali vás právě v oblasti kulinářského umění? Jaká jídla naší historie či světové jste měli možnost ochutnat?

Jídlo a zvláště pak to dobré zajímá určitě každého z nás a mnohé nás také zajímá, jak ho připravit. A proč se neinspirovat u našich předků a v naší historii? Určitě tam nápadů a skvělých tipů na dobré jídlo najdeme dost!

Hana| Dobrý večer, po mamince mám Zlatou kuchařku Anny Kejřovéí a paní Kuchařové, kterou vydalo nakladatelství Kuchař Hradec Králové. Je to kuchařka o téměř 550 stranách a jsou tam cenné rady. Některé nám už připadají archaické, ale pro tehdejší dobu byly platné. Mám několik osvědčených receptů - na vánoční cukroví, velikonoční mazanec, vánočku, bublaninu atd. Kuchařka je stará 75 let a bylo to tehdy 20 přepracované vydání. K ní jsem přidala postupem doby další pěkné kousky, které vytvořily sbírku. Hana z Pošumaví
MILA VELKE HAMRY|KUZLECI KORINEK JE PAJSL DAVA SE TAM PLICE JATRA SRDICKO DAVA SE TAM DIVOKE KOŘENÍ ZALEVÁ SMETANOU