Do projektu otevření Hrabalovy chaty veřejnosti se povedlo zapojit široké spektrum odborníků, říká Lucie Cirkva Chocholová

5. září 2023

Hostem pořadu K věci byla předsedkyně výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch středočeského zastupitelstva, předsedkyně středočeských Pirátů Lucie Cirkva Chocholová.

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořila Lucie Cirkva Chocholová o tom, co všechno obnáší její práce, jak v ní zúročuje své dvacetileté zkušenosti z oblasti kultury, jak pokračuje projekt otevření Hrabalovy chaty pro veřejnost nebo o přípravě strategie kraje v oblasti kultury a kulturního dědictví až do roku 2030. Část rozhovoru byla věnovaná také její práci ve středočeské organizaci České pirátské strany.

„S přípravou projektu otevření Hrabalovy chaty jsem spokojená, protože se podařilo do toho, jak bude chata prezentovaná, zapojit široké spektrum odborníků. Kdo zná Kersko, tak ví, že to je velmi citlivá oblast na to, aby se tam nahrnuly davy návštěvníků a je potřeba s tím pracovat. Největší výzvou bylo postavit se k tomu, jak bude vypadat provoz celého  areálu, aby se nevytratil duch Hrabala, který je tam všudypřítomný,“ uvedla také Lucie Cirkva Chocholová.

Poslechněte si celý rozhovor v audioverzi.

autoři: Tomáš Pancíř , JMys
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.