Francouzský toast
Ač má dnešní recept dopoledního Apetýtu název francouzský toast, historie říká, že jeho novodobá verze pochází z Ameriky.
Jako snídani ho dnes zná celý svět a pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, je nejvyšší čas.
Budete potřebovat:
- 4 tousty
- 2 vejce
- 50 g hořké čokolády
- 2 banány
- javorový sirup
- 120 ml smetany ke šlehání
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup:
- V misce prošleháme vejce, smetanu a cukr.
- Dva tousty posypeme nastrouhanou čokoládou, obložíme banány a přiklopíme zbylými tousty.
- Z obou stran opatrně namočíme do směsi z vajec a 2 minuty opékáme na pánvi z každé strany do zlatova.
- Na talířku tousty ozdobíme javorovým sirupem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.