Halina Pawlowská upekla vepřovou panenku plněnou žampiony

Tentokrát se Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal setkali na Regionu s moderátorkou a spisovatelkou Halinou Pawlowskou. Naučila nás své oblíbené rychlé slavnostní jídlo - plněnou panenku a přílohu, kterou miloval její tatínek - brynzové brambory.

Během přípravy jste se dozvěděli, jak Halinu doma v kuchyni kibicuje její maminka, proč nejedla tvaroh a co má společného s dortem Pawlow. Markéta Vejvodová se vypravila zjistit, odkud se vzala a jak se správně suší italská šunka.

Plněná panenka:
asi 1 kilogram vepřové panenky vcelku, 2 vejce, vanička čerstvých žampionů, prosciutto, olivový olej, hladkolistá petrželka, sůl a pepř

Brynzové brambory:
1 kilogram brambor na přílohu, 250 gramů čerstvé brynzy, hrst hladkolisté petrželky

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.