Halina Pawlowská upekla vepřovou panenku plněnou žampiony

Tentokrát se Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal setkali na Regionu s moderátorkou a spisovatelkou Halinou Pawlowskou. Naučila nás své oblíbené rychlé slavnostní jídlo - plněnou panenku a přílohu, kterou miloval její tatínek - brynzové brambory.

Během přípravy jste se dozvěděli, jak Halinu doma v kuchyni kibicuje její maminka, proč nejedla tvaroh a co má společného s dortem Pawlow. Markéta Vejvodová se vypravila zjistit, odkud se vzala a jak se správně suší italská šunka.

Plněná panenka:
asi 1 kilogram vepřové panenky vcelku, 2 vejce, vanička čerstvých žampionů, prosciutto, olivový olej, hladkolistá petrželka, sůl a pepř

Brynzové brambory:
1 kilogram brambor na přílohu, 250 gramů čerstvé brynzy, hrst hladkolisté petrželky

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka