Halina Pawlowská upekla vepřovou panenku plněnou žampiony
Tentokrát se Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal setkali na Regionu s moderátorkou a spisovatelkou Halinou Pawlowskou. Naučila nás své oblíbené rychlé slavnostní jídlo - plněnou panenku a přílohu, kterou miloval její tatínek - brynzové brambory.
Během přípravy jste se dozvěděli, jak Halinu doma v kuchyni kibicuje její maminka, proč nejedla tvaroh a co má společného s dortem Pawlow. Markéta Vejvodová se vypravila zjistit, odkud se vzala a jak se správně suší italská šunka.
Plněná panenka:
asi 1 kilogram vepřové panenky vcelku, 2 vejce, vanička čerstvých žampionů, prosciutto, olivový olej, hladkolistá petrželka, sůl a pepř
Brynzové brambory:
1 kilogram brambor na přílohu, 250 gramů čerstvé brynzy, hrst hladkolisté petrželky
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka