Hanka Kousalová připravila thajskou kuřecí pastu
Nedělní dopoledne provoněly na Regionu thajské Pochoutky. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal přivítali v rozhlasové kuchyni moderátorku Hanku Kousalovou. Ta se nedávno vrátila z Thajska, kam ráda jezdí a přivezla si s sebou glejt, že je proškolena v thajské kuchyni. Proto nás na Regionu všechny naučila thajskou kuřecí pastu s kuřecím masem, lilkem a kokosovým mlékem.
Dozvíte se, proč je neslušné v Thajsku jíst vidličkou, jestli existují i jiná než ostrá jídla v této zemi, jak probíhají kuchařské kurzy na pláži a co je to food masáž.
Thajská kari pasta s kuřecím masem:
Zelená kari pasta, ½ l kokosového mléka, 250 g kuřecích prsíček, thai baby egplant (thajské kuličky lilku) – lilek, chilli paprička sweet kaffir lime leaves (asijská bazalka - lze nahradit naší bazalkou a mátou), rybí olej, rýže
Postup:
Na pánvi, nejlépe wok, zahřejeme 250 ml kokosového mléka společně s kari pastou a mícháme, dokud mléko nezačne olejovatět. Přidáme 250 g kuřecích prsou, nakrájíme na malé plátky - kousky a mícháme, dokud není hotovo. Přidáme 250 ml kokosového mléka a přivedeme k varu. Přidáme kuličky baby lilku, asijskou bazalku a chilli papričku. Dochutíme (dosolíme) rybím olejem. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka