Hřibový pekáček podle Haliny Pawlowské

Oblíbená spisovatelka a moderátorka byla jedním z hostů rozhlasové roadshow Rozhlas jede za vámi. Kromě zábavných historek prozradila i recept na úchvatné jídlo z hub.

Najít pěkné hřiby vždy potěší
Ingredience
  • Houby, nejlépe hříbky
  • Olej
  • Máslo
  • Kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Grilovací koření
  • 2 kelímky vysokoprocentní smetany ke šlehání

Postup

Hříbky pokrájíme na čtvrtiny. Do pekáčku dáme trochu oleje a másla a poklademe nakrájenými houbami.

Houby osolíme, opepříme a okmínujeme, kdo má rád, přidá i grilovací koření.

Takto připravené pečlivě zalijeme smetanou a dáme péct do trouby na 250 °C. Za hodinu je hotovo a je to úchvatné. Dobrou chuť!

autor: djo

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka