Jakub Železný usmažil bramboráky
Naším hostem v rozhlasové kuchyni byl ostřílený moderátor České televize a bývalý kolega z rozhlasu Jakub Železný. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním smažili jeho oblíbené bramboráky, ale pozor, bez masa a uzeniny.
Naďa i Patrik se zajímali o to, proč Jakub nedává do bramboráků maso, jaká jídla preferuje, jaké má koníčky a kdy třeba nedával při moderování v televizi pozor. Od Markéty Sokolové jste se dozvěděli něco o česneku, kterého Jakub do bramboráků přidává vrchovatě. Poté například, co jsou to šuperlíky.
Bramboráky:
1 kg moučných brambor, oloupaných a omytých, 2 vejce, cca 4 lžíce hladké mouky (jestli chcete, aby výsledek připomínal placky, přidejte jí víc, na křupavé bramboráčky à la rösti stačí míň), 4 velké stroužky česneku, sůl, pepř, 3 až 4 hrstky sušené (nebo čerstvé) majoránky a sádlo nebo olej na smažení
Postup:
Příprava tohoto jídla se neliší od přípravy klasických bramboráků. Nastrouháme syrové brambory, částečně slijeme přebytečnou vodu. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku a mouku. Na pánvi rozpálíme olej/sádlo a směs rovnoměrně rozprostřeme na pánev a opečeme dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka