Japonské Pochoutky s Tomio Okamurou
Předposlední den roku 2007 navštívil Studio chuti Tomio Okamura, aby se s Vámi podělil o svůj japonský recept...
Tomio Okamura je členem prezidia Asociace českých cestovních kanceláří a agentur a jejím mluvčím, po otci Japonec, po matce Čech. Do Česka vozí japonské turisty, japonské potraviny a posluchačům Pochoutek přivezl japonský recept. Pokud chcete trochu exotiky, rozhodně si poslechněte záznam pořadu... Ve fotogalerii se můžete také podívat, jak to vypadá, když se v Letňanech vaří po japonsku...
Řízek "katsudon"
Ingredience: rýže, vepřový řízek, sojová omáčka, sůl, cukr, víno, cibule, mrkev, vejce, saké
Postup: v pánvi přivedeme k varu 100 ml vody,přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a cibuli,sůl,cukr,saké a sojovou omáčku a povaříme,aby zelenina změkla.
Poté vložíme do pánve na proužky nakrájený smažený vepřový řízek,prohřejeme a zalijeme rozkvedlaným vajíčkem a cca 1 min necháme povařit. Do větší misky dáme rýži, opatrně přeložíme na rýži řízek tak,aby neztratil tvar, poklademe zeleninou s vajíčkem a zalijeme trochou vytvořené omáčky. Doprostřed misky ozdobíme třeba kouskem čerstvé petrželky, doba přípravy cca 15 min.
Kukuřičná polévka
Ingredience: plechovka kukuřice Bonduelle (340g), sběračka hovězího vývaru (100ml - bujon), mléko (300 ml), máslo (10g), sůl a a bazalka
Postup:do mixéru vysypeme z plechovky kukuřici, v plechovce si necháme jen asi lžíci kukuřice. Kukuřici v mixéru zalijeme do výšky kukuřice mlékem a rozmixujeme. Rozmixovanou kukuřici nalijeme do menšího hrnce, přidáme sběračku hovězího vývaru, rovnou malou lžičku soli, kousek másla a bazalku. Přivedeme k varu a polévka je hotová. Dobré je dát do polévky na kostičky opečené housku, doba přípravy cca 5 - 8 min.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.