Japonské Pochoutky s Tomio Okamurou
Předposlední den roku 2007 navštívil Studio chuti Tomio Okamura, aby se s Vámi podělil o svůj japonský recept...
Tomio Okamura je členem prezidia Asociace českých cestovních kanceláří a agentur a jejím mluvčím, po otci Japonec, po matce Čech. Do Česka vozí japonské turisty, japonské potraviny a posluchačům Pochoutek přivezl japonský recept. Pokud chcete trochu exotiky, rozhodně si poslechněte záznam pořadu... Ve fotogalerii se můžete také podívat, jak to vypadá, když se v Letňanech vaří po japonsku...
Řízek "katsudon"
Ingredience: rýže, vepřový řízek, sojová omáčka, sůl, cukr, víno, cibule, mrkev, vejce, saké
Postup: v pánvi přivedeme k varu 100 ml vody,přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a cibuli,sůl,cukr,saké a sojovou omáčku a povaříme,aby zelenina změkla.
Poté vložíme do pánve na proužky nakrájený smažený vepřový řízek,prohřejeme a zalijeme rozkvedlaným vajíčkem a cca 1 min necháme povařit. Do větší misky dáme rýži, opatrně přeložíme na rýži řízek tak,aby neztratil tvar, poklademe zeleninou s vajíčkem a zalijeme trochou vytvořené omáčky. Doprostřed misky ozdobíme třeba kouskem čerstvé petrželky, doba přípravy cca 15 min.
Kukuřičná polévka
Ingredience: plechovka kukuřice Bonduelle (340g), sběračka hovězího vývaru (100ml - bujon), mléko (300 ml), máslo (10g), sůl a a bazalka
Postup:do mixéru vysypeme z plechovky kukuřici, v plechovce si necháme jen asi lžíci kukuřice. Kukuřici v mixéru zalijeme do výšky kukuřice mlékem a rozmixujeme. Rozmixovanou kukuřici nalijeme do menšího hrnce, přidáme sběračku hovězího vývaru, rovnou malou lžičku soli, kousek másla a bazalku. Přivedeme k varu a polévka je hotová. Dobré je dát do polévky na kostičky opečené housku, doba přípravy cca 5 - 8 min.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka