Jiří Hromada uvařil rybí guláš s rajčaty
V naší rozhlasové kuchyni vařil prezident Herecké asociace, sám skvělý herec a dabér, Jiří Hromada. Za posledních 14 měsíců zhubl 70 kilogramů. Možná i díky rybímu guláši, který naučil Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala.
Dozvěděli jste se také, odkud Jiří pochází, jakou hostinu mu nachystala maminka, když ho přijali na DAMU, v čem spočívá jeho dělená strava a jakou etudu musela sehrát před zrcadlem Naďa Konvalinková.
Rybí guláš s rajčaty:
400 g rybích plátků z lososa nebo tresky, 150 g krevet, 350 g rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce zastudena lisovaného olivového oleje, 2 lžičky pálivé papriky, 2 lžičky provensálských bylinek, 2 lžičky zeleninového vývaru, 1 lžička Sambal Oelku (což je kořeněná pasta z chilli papriček a soli), 125 ml červeného vína, 2 žičky zakysané smetany a několik lístků bazalky
Postup:
Ryby omyjeme, osušíme, nakrájíme na sousta. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka - a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme a necháme na mírném ohni zesklovatět. Přidáme kostičky rajčat, ochutíme paprikou, bylinkami, vývarem a Sambal Oelkem. Přilijeme víno a necháme přejít varem. Přidáme kousky ryb a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 10 minut. Ozdobíme lžičkou zakysané smetany a lístky bazalky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka