Kmochův Kolín se těší na vaši návštěvu, vstup je zdarma a z bohatého programu si určitě vyberete

8. červen 2024 06:00

Festival Kmochův Kolín, jedna z největších kulturních událostí našeho regionu, je v plném proudu. Na mezinárodně uznávaném festivalu dechové hudby, který se v místě celoživotního působiště hudebního skladatele Františka Kmocha koná letos už po 59., v bohatém programu až do neděle 9.6. 2024 střídá jeden orchestr druhý.

Festival si zakládá na moderním pojetí žánru, zároveň je odkazem významné historie spojené se jménem Františka Kmocha. I letos pokračuje v transformaci z ryze dechového festivalu v moderní Open Air Festival pro všechny věkové kategorie. A tak nepřekvapí, že kromě dechových orchestrů je součástí programu skupina Olympic nebo Ewa Farna.

Kmochuv Kolín

Program festivalu se odehrává v největší míře na Karlově náměstí, dále pak v chrámu sv. Bartoloměje v Brandlově ulici nebo v synagoze v ulici Na Hradbách. Obě alternativní scény jsou od náměstí vzdálené necelých 100 metrů.

Vstup na festival je zdarma, občerstvení je dostatek a přijet do Kolína vlakem je ideální volba. Nádraží je deset minut od náměstí, nemusíte hledat místo k parkování a můžete ochutnat i dobré pivo nebo víno.

A když vám zbude čas, prohlédněte si také Regionální muzeum v Kolíně, Vyhlídkovou věž Práchovna, Rozhlednu vodárna, Bartolomějské návrší, parkány a zahrady, Kolínskou řepařskou drážku, Dvořákovo muzeum pravěku, výstavu kaktusů a další zajímavá místa.

Přehledný program, ve kterém vystoupí asi 1 500 hudebníků a 250 mažoretek, najdete na www.kmochuvkolin.cz.

Spustit audio