Kokosový ledňáček
Apetýt přináší letní osvěžující recept! Tedy pokud si v létě rádi dáváte nanuky.
Na těchto mražených pochoutkách si prý pochutnával už římský císař Nero. Byly ovšem spíše ovocného charakteru. Na nanuky či ledňáčky, jak je známe dnes, si lidstvo muselo ještě hodně dlouho počkat.
Potřebujete:
- 1 plechovku kokosového mléka
- 50 g strouhaného kokosu
- 2 banány
- 1 lžičku medu
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- formičky na domácí nanuky (můžete koupit nebo využít kelímky od jogurtů)
Postup:
- Všechny ingredience rozmixujeme.
- Poté nalijeme směs do formiček a dáme na hodina a půl zmrazit.
Tip: Lze použít také jako základ zmrzlinového poháru s ovocem, šlehačkou a čokoládou.
Související
-
Šlehačková bublanina
Letní sběr ovoce je příslibem sladkých kulinářských zážitků. V dnešním Apetýtu si připravíme Šlehačkovou bublaninu. Ta zmizí z plechu dřív, než stihne vychladnout!
-
Jahodové nanuky s kefírem
Když je hodně jahod, pouštíme se obvykle do koláčů, knedlíků a já i do výroby mnoha kilogramů džemů.
-
Mrkvový koláč s jablky
„Pečení nám umožňuje soustředit se na přítomný okamžik a nezaobírat se úzkostnými myšlenkami na budoucnost.“ V Apetýtu servírujeme mrkvový koláč s jablky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.