Krevety se zeleninou
V úterních apetýtových receptech s námi můžete zavítat do kuchyně sportovců. Dnes se vydáváme do kuchyně brněnského házenkáře a trenéra Michala Dostalíka. A stejně jako minule si pochutnáme na krevetách, jen tedy na trochu jiný způsob.
Budete potřebovat:
- krevety
- rýžový olej
- červenou papriku
- mrkev
- žampiony
- sojové klíčky
- bambusové výhonky
- fazolové lusky
- červené thajské kari (hodně pálivé, tedy dát jen trošku)
- rybí omáčka
- sůl
- pepř
Postup:
- Rozpálíme pánev, přidáme olej, do kterého dáme trošku červeného thajského kari, a orestujeme krátce (asi minutu) krevety.
- Poté dáme krevety bokem.
- Na oleji, na kterém jsme krevety restovali, pak připravíme všechnu zeleninu.
- Nakonec zalijeme směs na pánvi kokosovým mlékem.
- Chvíli dusíme a pak dochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a případně dalšími ingrediencemi podle vlastní chuti.
- Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi, které zalijeme omáčkou, a až nakonec dáváme krevety.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka