Krkovička v ostrém leču
Vyzkoušejte pikantní krkovičku v leču podle manželů Senohrádkových. Jejich jídla jsou chutná, provařená a zároveň jednoduchá.
Budete potřebovat:
- 6 plátků krkovičky
- 2 střední cibule
- 6-8 stroužků česneku
- 1 sklenici leča
- feferonky podle chuti
- 250 g zakysané smetany
- 1 polévkovou lžíci hořčice
- 1 polévkovou lžíci hladké mouky
- 2-3 polévkové lžíce sádla
- worchestrovou omáčku
- černý pepř
- sůl
Postup:
- Plátky krkovice si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a rozetřeným česnekem.
- Na rozpálené pánvi osmahneme krkovičku na sádle (nic dalšího do ní nepřidávejte).
- Krátce opečeme a maso vyndáme.
- Do výpeku si dáme cibuli, česnek a feferonky.
- Poté zasypeme moukou, čímž si vytvoříme zásmažku.
- Když se všechno restuje, promícháme lečo, přidáme zpátky maso, přikryjeme a dusíme doměkka.
- Když je maso měkké, dochutíme pepřem a solí, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Související
-
Polévka z pečené mrkve
Dnešní vydání Apetýtu nabídne polévku z pečené mrkve. V teplém letním počasí příjdou vhod jednoduché recepty, na které nepotřebujete dělat velký nákup.
-
Vyzkoušejte báječnou marinádu nejen na gril!
Čas grilování je tady a dnešní recept Apetýtu bude praktický a užitečný pro všechny milovníky masa.
-
Hovězí na houbách
Při příležitosti 100 let České mykologické společnosti vám celý tento týden v Apetýtu nabídneme recepty s houbami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.