Led na Berounce taje, bruslaři přesto riskují

11. únor 2017

Vzít si brusle a sjet zamrzlou Berounku z Karlštejna až do Dobřichovic - to je sen mnohých milovníků zimních sportů. Právě letos k tomu byla ideální příležitost, protože Berounka na dolním toku po deseti letech zamrzla. Poslední dny ale led taje, proto řeku obcházejí řevničtí strážníci a varují lidi, aby na led už nechodili. Přesto se najdou hazardéři, kteří se na led vypraví.

Podle redaktorky Českého rozhlasu, která se vypravila na kontrolu ledu na Berounce spolu se strážníky z Řevnic, například u tamního splavu už voda volně teče, zatím co v Letech byla řeka na několikasetmetrovém úseku ještě silně pod ledem. Ve Všenorech se ještě před týdnem bruslilo, ale dnes už u břehů voda normálně tekla a led byl jen uprostřed řeky.

„Při samotné kontrole jsme bruslaře na řece neviděli, ale krátce po mém odjezdu jsem se od velitele řevnických strážníků Jiřího Dlaska dozvěděla, že u Všenor zahlédl bruslaře, kteří se pokoušeli Berounku sjet z Řevnic. A doslova je z ledu vyhnal, protože tam, kde je viděl, byly už jen 4 centimetry ledu a řeka byla zmrzlá jen uprostřed, po krajích volně tekla. To bylo opravdu hodně nebezpečné, ale podle strážníků to rozhodně v těchto dnech není ojedinělý případ,“ dodala.

I když led na Berounce taje, lidé riskují a řeku přecházejí
Spustit audio