Letní tvarohový koláč
Připravte si společně s Apetýtem letní tvarohový koláč. Kromě jiných ingrediencí budete potřebovat také med.
Připravte si:
- 500 g polotučného tvarohu
- 400 g různého čerstvého ovoce na ozdobu (hodí se třeba lesní plody jako borůvky)
- 300 g bílého jogurtu
- 4 vejce
- 2 lžičky medu
- 1 banán
- 1 vanilkový puding
- nastrouhanou kůru z citrónu
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
- Vajíčka smícháme s rozmačkaným banánem, tvarohem a medem.
- Poté přidáme postupně další ingredience.
- Vymíchanou směs nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
- Pečeme asi 20 minut, pak troubu ztlumíme na 150 stupňů a pečeme ještě dalších asi 25 minut.
- Zdobíme ovocem a uchováváme v lednici.
Související
-
Dýňový cheescake
V pondělním Apetýtu si s námi můžete pochutnat na sladké dobrotě. Cheesecake tvoří dvě vrstvy – krusta z rozdrobených sušenek a sýrový krém.
-
Mrkvový dort
Co je lepší: káva, nebo víno? Sklenka nebo šálek? V podniku, kam vás vezmeme na rozhlasový výlet, našli balanc a podle něj i podnik v historickém centru Znojma pojmenovali.
-
Křehký makový koláč
Než se pustíme do dnešního receptu, pojďme si připomenout, jak je právě mák, který je hlavní ingrediencí, pro naše tělo užitečný.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.