Líbezničtí se mohou pochlubit unikátní duhovou atletickou dráhou

10. říjen 2015

Amfiteátr pro kulturní vystoupení, herní labyrint nebo barevná atletická dráha. V Líbeznicích u Prahy vedle nového pavilonu školy otevřeli nový komplex hřišť a atrakcí pro dětí. Areál Duhovka stál 7 milionů korun a městu se na něj povedlo získat peníze z Evropské unie. A přispěly i okolní obce, ze kterých jezdí do Líbeznic děti do školy.

„Tady bývalo dopravní hřiště. My jsme na něj navázali, ale zároveň jsme měli do tohoto areálu někam umístit atletický ovál, který by splňoval předpisové parametry. Nakonec nás napadlo, že bychom mohli obě věci skloubit a atletickou dráhu jsme „opsali“ po obvodu dopravního hřiště,“ vysvětlil architekt Jan Hájek.

„Takový areál naší skole chyběl. Tělocvik jsme dosud učili nejvíc v tělocvičně a pak na takovém malém hřišti. Tohle hřiště ale přispěje k tomu, aby tělesná výchova byla učená tak, jak se má,“ potvrdila ředitelka líbeznické základní školy Ivana Pekárková.

Nové hřiště, pojmenované Duhovka, je vedle nového pavilonu školy. „Když jsme se lidí ptali, jak by se to mohlo jmenovat, tak padl například návrh „Sluneční vrch“, protože tohle je nejvýše položené místo v Líbeznicích. Je to návrší, které by mělo zvát k návštěvě a skutečně ještě než jsme hřiště otevřeli, tak už se sem chodili dospělí i děti, kteří se přišli podívat na unikátní duhovou atletickou dráhu, kterou máme podle všeho první na světě,“ dodal líbeznický starosta Martin Kupka (ODS).

Areál Duhovky bude otevřený nepřetržitě nejen pro děti z místní školy, ale i z celého města.

Spustit audio