Linda Finková vyráběla v Pochoutkách jídlo naruby

Pochoutky Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala přinášejí recept na jablečnou palačinku naruby. Tu do Studia chuti přinesla zpěvačka a muzikálová herečka Linda Finková. Jde o oblíbenou pochoutku Lindiny rodiny a při její přípravě samozřejmě povídalo, vyslýchalo a smálo!

Manželka Richarda Genzera, dcera Lídy Nopové a maminka malé Viktorky vám prozradí, za jak dlouho se jablečná palačinka naruby u nich doma sní, proč nemá ráda "brzdná" jídla, jaké zlomyslnosti dělala ve škole svým profesorům a kdo na ni vybafnul v parku. Samozřejmě nebude chybět Rychlovýslech, Slovní hra a reportáž Soni Jindrové o jablcích...


Jablečná palačinka naruby

Ingredience:
máslo, 5 velkých jablek, 4 - 5 vajec, skořice, cukr krupice, plnotučné mléko, prášek do pečiva, hladká mouka

Postup:
Na pánev (kterou můžeme dávat do trouby - s odnímatelnou či kovovou rukojetí), vložíme cca 1/4 kostky másla, 2 čajové lžičky cukru a špetku skořice. Přidáme oloupaná jablka pokrájená na plátky. Dusíme zhruba 15 minut pod pokličkou.

Mezitím smícháme 4 žloutky, 5 lžic mléka, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1/2 balení prášku do pečiva.

Ze 4 bílků ušleháme sníh s 2 lžícemi cukru a obě těsta smícháme.

Těsto nalijeme na podušená jablka a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 20 minut.

Když těsto zezlátne, vyjmeme, obřízneme a vyklopíme jablky nahoru...

DOBROU CHUŤ!

Pochoutky s Lindou Finkovou

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.