Linecký koláč s jablky
V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.
Použít ji můžeme při pečení, do svařáků nebo dokonce i do ranní kávy. Výborně totiž působí na naše zažívání, posiluje imunitu, pomáhá při chřipce i angíně, a nebo také při hubnutí.
Co potřebujete?
- 600 g celozrnné pšeničné mouky
- 750 g nízkotučného tvarohu
- 200 g kokosového oleje
- 90 g medu
- 20 ml citronové šťávy
- 4 větší jablka
- 3 celá vejce a 3 žloutky
- 2 lžičky skořice
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 prášek do pečiva
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Olej, mouku, vanilkový extrakt, 70 g medu, 3 celá vejce a také prášek do pečiva smícháme a vypracujeme těsto.
- Z těsta odebereme asi ¾ a vyložíme jimi plech nebo dortovou formu.
- Poté si vyšleháme tvaroh, žloutky, citronovou šťávu a zbytek medu.
- Touto tvarohovou náplní pak potřeme těsto připravené ve formě.
- Následně nastrouháme jablka, která promícháme se skořicí, a poté je rozetřeme na tvarohovou vrstvu.
- Nakonec vyválíme zbylé těsto a nakrájíme ho na proužky. Z nich pak na koláči vytvoříme mřížku.
- Pečeme asi 45 až 50 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.