Lněné slané sušenky
Recept na lněné slané sušenky nám poslala posluchačka Božena z Ostrova u Macochy. Zdravé „křupání“ se u nich s chutí konzumuje u televize nebo odpolední kávy.
Recept je prospěšný našemu zdraví, nespotřebujete žádnou mouku.
Budete potřebovat:
- 1 hrnek mletých lněných semínek
- ½ hrnku vody
- 2 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce dýňových semínek
- ½ lžičky soli
- 2 lžičky sušených bylinek
- špetku uzené papriky, lze použít i chilli
Postup:
- Troubu předehřejeme na 160 °C a na plech připravíme pečicí papír.
- V míse promícháme všechny suché ingredience a přidáme vodu.
- Směs přendáme na plech a stlačíme na placku o tloušťce přibližně 5 mm.
- Pečeme 30 minut, necháme vychladnout a nalámeme na krekry.
Tip: Slané sušenky potěší na výletě nebo jako malá svačinka. V krabičce je můžete mít po ruce celý den. Výborně chutnají také s pomazánkami, ať už s tvarohovou, avokádovou nebo vajíčkovou.
Související
-
Špenát s drobenkou
V pondělních Babských radách jsme se podívali na kloub špenátu. Ten posiluje imunitu, má pozitivní vliv na činnost srdce i mozku.
-
Jarní pažitková omáčka
Recept na pažitkovou omáčku je jednoduchý a rychlý, naučí se ho i méně zkušené hospodyňky.
-
Bělehradský řízek
Recept na Bělehradský řízek se dědí u posluchačky Markéty ze Znojma z generace na generaci. Chystala ho babička i maminka Markéty, ta ho teď připravuje i pro svoji rodinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka