Michal Dlouhý v Pochoutkách
Naši Pochoutkovou rozhlasovou kuchyni navštívil herec Michal Dlouhý. Pro Naďu, Patrika a také pro vás, naše posluchače, si připravil svou vyhlášenou specialitu - tatarský biftek z pravé svíčkové.
Pokud si poslechnete záznam pořadu, zjistíte, kdy a komu Michal pomáhal s vařením v noci. Také se pochlubí jak balil holky, jak se učil anglicky v Karibiku a zjistíte kolik umí vyjmenovaných slov. Chybět nebude příspěvek o vzniku tatarského bifteku, rychlovýslech, hra s pěti slovy a hlavně dobrá nálada!
Tatarák Michala Dlouhého:
Ingredience:
600 g pravé hovězí svíčkové (nebo roštěnce), cibule, 4 vejce, sůl, kečup Heinz, worchestrová omáčka Heinz, drcený kmín, mletá paprika, dijonská hořčice
chléb a olej na topinky, hodně česneku
Postup:
Maso naškrábeme nožem, nebo rozemeleme v kutru či mlýnku na maso. Poté vmícháme 4 vejce, najemno nakrájenou cibuli, kečup, hořčici, worchestrovou omáčku a koření - vše dle chuti.
Servírujeme na topinky potřené česnekem.
Ideální je zapíjet pivem nebo dobrým vínem.
DOBROU CHUŤ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka