Miroslav Etzler připravil zelené kuřecí kari s himálajskou rýží

Pochoutky patřily na Regionu hlavně mužům. Jednak proto, že vařil herec Miroslav Etzler, ale také proto, že recept to byl ostrý - zelené kuřecí kari s himálajskou rýží.

Od Miroslava jste se dozvěděli, jaká je kuchyně v Thajsku nebo Vietnamu, kam rád jezdí, proč rád houbaří a jak doma vaří.

Zelené kuřecí kari:
kuřecí maso (je možné jakékoliv), 2 mrkve, listový špenát, žampiony, ananasový kompot, rybí omáčka, kokosové mléko, čerstvé zelené fazolky, zelené kari, rýže

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.