Miroslav Kuchař usmažil mořský jazyk s bramborem
V Pochoutkách se smažila ryba a vařili brambory. Hostem Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala byl známý kuchař Miroslav Kuchař, který vlastní restauraci Diany v Praze. Připravil mořský jazyk. Přinesl i své nejlepší alsaské víno.
Během přípravy se mluvilo o tom, kdo všechno restauraci navštívil, jak chutnalo Václavu Havlovi, který jeho kuchyni miluje a o cestách do ciziny. Co jsme se nedozvěděli, byl recept na originální domácí buchtu, kterou nikdy jinde na světě nedělají a po které se každý „utluče“.
Ryba s bramborem:
olivový olej, ryba mořský jazyk, sůl a brambory
Reprízováno 31. srpna 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka