V Českém rozhlasu Region pracuji jako redaktorka publicistiky a mimo jiné připravuje příspěvky do pořadů Výlety, Doktorská rada a Hobby magazín.
Pracovala jsem v agenturách Euro RSCG a JWA Prague. Původně jsem ale vystudovala hru na klavír na Pražské konzervatoři a hudební fakultě AMU v Praze a jako klavíristka jsem až do roku 2000 koncertovala pravidelně v Čechách i v zahraničí.
Své hudební zkušenosti jsem zúročila v letech 2006-2009 jako hudební redaktorka a moderátorka stanice Český rozhlas 3 - Vltava.
Ve volných chvílích si ráda poslechnu veškerou dobrou hudbu - od jazzu přes tradiční lidovou hudbu, rock i klasiku a dechovku - a to nejlépe na koncertech, kde je přímý kontakt s umělci.
Ráda by měla více času na divadla i kina, ale když mám konečně volno, odjíždí co nejrychleji z Prahy do přírody - po Středočeském kraji nebo do oblíbených Jeseníků.
Film, co mne pořád baví: Prázdniny v Římě (poprvé jsem ho viděla ve 13 letech a od té doby asi 40x - mám na ten film už asi Pavlovův reflex, dokonale mi totiž navozuje pocit prázdnin a naprostého volna). Ale jinak každá dobrá komedie - koneckonců film už kdysi dávno vznikl proto, aby lidi především BAVIL.
Hudba, kterou mám ráda: Pokud jde o skladatele, tak Debussyho a Mozarta. Jejich hudba je tak pozitivní, že dokáže vždy zlepšit náladu. Ale dále to je například česká skupina Camael, Gilbert Bécaud, Keith Jarreth, Phill Collins, Céline Dion, Magdaléna Kožená a José Cura.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Upřímně, dnes si času, kdy můžu konečně spát, vážím natolik, že knihy nevítězí. Je ale pravda, že jsem kdysi dávno trpěla nespavostí nad známými trháky Jih proti severu a Tři mušketýři... V poslední době jsem dlouho večer sedávala nad knihou The Secret (Tajemství) a doma mám poměrně vysoký komínek esoterických knih, které si podle nálady a potřeby průběžně pročítám.
Motto: Všeliké kvaltování toliko pro hovada jest (J. A. Komenský)
Všechny články
-
Při grilování se vyhněte připálenému masu. Je silně karcinogenní
Léto je čas ohníčků, grilování, opékání buřtů. Je ale důležité, jak, co a na čem grilujeme, případně co opékám. Ze všeho nejdůležitější je čerstvost masa.
-
Díky Antonínu Holubovskému se nám na Voticku zachovalo množství cenných památek
Už celých 42 let vede Vlastivědný klub Votice Antonín Holubovský. Milovník historie i technických památek, které umí i opravit.
-
Při dlouhé jízdě autem můžete ovlivnit svou kondici tím, co jíte
Myslete včas především na dobrou kondici a svěžest řidiče. Vše začíná tím, že se na cestu dobře připravíte a rozvrhnete si pravidelné zastávky.
-
Na hradě v Týnci nad Sázavou vystoupejte na vyhlídku ve věži. Cestou minete netopýří kolonii
Hrad v Týnci nad Sázavou je místo, které se za dobu své existence proslavilo různými způsoby. Posledních čtyřicet let mu popularitu zajištuje letní kolonie netopýrů.
-
Diplom podepsaný Coubertainem. Výstava Z Paříže do Paříže představuje cyklistu Jaroslava Brože
Sportovní kariéru cyklisty Jaroslava Brože, průkopníka československé cyklistiky, i ucelenou sbírku jeho cen představuje výstava Z Paříže do Paříže v říčanskému muzeu.
-
Zuzana Osako vystihla motto své oděvní značky už samotným názvem: Tradice
Psal se rok 2021 a celý svět upoutala česká olympijská kolekce, ve které se naši nejlepší sportovci představili na Olympiádě v Tokiu. Autorka kolekce je Zuzana Osako.
-
Řídnutí kostí je důsledkem především nevhodného životního stylu a pohodlnosti
Osteoporóza postihuje převážně starší ženy ve věku nad 65 let, ale bohužel se v současnosti velmi výrazně rozšiřuje napříč celou populací kvůli změně životního stylu.
-
Moderní metoda jemného císařského řezu je v rakovnické nemocnici stále žádanější
Nemocnice v Rakovníku je jednou z prvních v České republice, která na svém gynekologicko - porodnickém oddělení zavedla techniku jemného císařského řezu.
-
Digestoř je v moderní kuchyni nepostradatelný pomocník
Rádi vaříte? Pokud nemáte v kuchyni pořádnou digestoř, vaše kulinářské umění zřejmě zatěžuje celý váš byt vlhkostí i nepříjemným odérem.
-
Antibiotická rezistence je vážný problém, který si pacienti často způsobují sami
V současnosti jsou běžně používány nejrůznější druhy antibiotik s různým zaměřením. Bakterie, které dříve antibiotika rychle likvidovala, jsou ale vůči nim stále odolnější.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »