Pochoutky s Františkem Ringo Čechem

Největší audioportál na českém internetu

František Ringo Čech v Pochoutkách | Foto: Petr Jindra

František Ringo Čech si pochutnal na koprové omáčce

V Pochoutkové rozhlasové kuchyni se setkali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s dalším hostem. V kuchaře se tentokrát proměnil textař, hudebník, zpěvám, malíř a divadelní principál – František Ringo Čech. Na jeho přání se dělala koprová omáčka s noky a vařeným vejcem.



V Pochoutkách si všichni povídali o prohřešcích českých restauratérů, o tom jak je těžké vařit pro vnuky, i o cestách do zahraničí. Dozvěděli jsme se, jak František vystupoval v Las Vegas, jak vypadá výuka hry na bubny a jak cestuje po světě s Petrem Novotným a ochutnává nejrůznější jídla.

Koprová omáčka
Ingredience: Ocet, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany ke šlehání, 200 ml plnotučného mléka, 1 svazeček kopru, voda, sůl, lžíce másla, vejce

Postup: Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme mlékem a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu smetany ke šlehání a omáčku necháme přejít varem. Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme.
Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky, brambory nebo bramborové noky.

František Ringo Čech v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.