Pochoutky s Helenou Třeštíkovou

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si pozvali k plotně filmovou režisérku a také bývalou ministryni kultury Helenu Třeštíkovou. Pekl se slaný zeleninový koláč z bramborového těsta.

V kuchyni jsme si během vaření povídali o tom, jestli má Helena ráda v kuchyni společnost nebo je tam raději sama, jaké má u jídla zlozvyky nebo jestli už někdy natočila rodinnou hostinu nebo večeři. Během povídání se také dozvíte co je to zácuc nebo cvikla.

Slaný koláč z bramborového těsta:
1 středně velká brambora, 1 cibule, 85 g studeného másla, 8 snítek čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného, 140 g hladké mouky, ½ kg rajčat, nakrájených na silné plátky, 1 lžíce červeného vinného octa, 100 g měkkého kozího nebo ovčího sýra (brynzy), olivový olej na zakapání, sůl a pepř na dochucení

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.