Pavel Kožíšek smažil kuřecí kousky po indicku s rýží

Pavel Kožíšek smažil kuřecí kousky po indicku s rýží
S Patrikem Rozehnalem a Naďou Konvalinkovou jsme se přesunuli do Asie. Smažili jsme kuřecí kousky po indicku s rýží a přitom si povídali o Japonsku, kde žil a pracoval host Pochoutek - kouzelník Pavel Kožíšek.
Pavel nám také prozradil, jaká jídla si v Japonsku oblíbil, proč rozdával na letišti alkoholický nápoj Saké a v čem je japonské publikum jiné než to české. Dozvěděli jsme se, proč mu v Itálii říkali Marco Pollo a proč musí být hubený.
Kuřecí kousky po indicku:
2 plátky kuřecího masa, 2 vejce, solamyl, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, pepř, sladká chilli omáčka na kuře
Postup:
Plátky kuřecího masa omyjeme, naklepeme a nakrájíme na drobné kousky. Poprášíme solamylem, přidáme dvě syrová vejce, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci oleje, opepříme. Vše promícháme a nakonec přidáme sladkou chilli omáčku na kuře dle chuti. Na rozpáleném oleji osmažíme. Podáváme s rýží, nebo hranolky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka