Aleš Cibulka zapekl francouzské brambory s cibulkou
Do své rozhlasové kuchyně Pochoutek si pozvali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal moderátora a herce Aleše Cibulku. Co jiného s ním mohli připravit než francouzské brambory s cibulkou, kterou má Aleš rád.
Během vaření jste se dozvěděli, jaký má vztah k jídlu, něco málo z dětství, také jak se mu pracuje v televizi i rozhlase, jaké to je brzo ráno vstávat. Kdy poprvé moderoval, kdo ho kdy před kamerou rozesmál a proč má rád filmy pro pamětníky. Navíc jste uslyšeli i reportáž o měkkých salámech.
Cibulkovy francouzské brambory s cibulkou:
asi 2 kilogramy brambor - nějaké čistější, budeme je vařit "na loupačku", půl kila točeného salámu nebo Junioru, půl kila sýru Eidam v celku - ke strouhání, 10 vajec, palice česneku, 5 cibulí, cibulová nať, sůl, pepř, drcený kmín, máslo na vymazání pekáče a plechovka sterilovaného hrášku
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.