Markéta Hrubešová připravila králičí filety na šalvěji
Herečka Markéta Hrubešová se přišla ukázat do Pochoutek jako kuchařka. Vařit umí, dokazovala to i v televizi. Připravila svůj oblíbený recept - králičí filety na šalvěji.
Během smažení a podlévání vínem si povídali o tom, jak se k vaření dostala, proč vydala kuchařku, jak sama s mužem fotila jídla do knížky a v čem byl největší problém. Markéta Vejvodová prozradila ve své reportáži něco o tajemné bylince zvané šalvěj.
Králičí filety na šalvěji:
2 králičí filety, 150 ml bílého suchého vína, 1 lžíce dijonské hořčice, hrst nasekané šalvěje, hrst nasekané hladké petržele, malá větvička rozmarýnu, olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Z králičího hřbetu vykrojte ostrým nožem dva filety. Maso opečte dozlatova na olivovém oleji. Okořeňte, přidejte víno, hořčici, šalvěj a rozmarýn. Dobře promíchejte a vařte na mírném plamenu asi 15 minut. Občas maso obraťte. Nakonec přidejte hladkou petržel. Servírujte nejlépe s těstovinami.
Reprízováno 16. listopadu 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka








