Oldřich Navrátil uvařil polévku „kyselku“
S týmem Pochoutek jsme zavítali do Všeradic na Berounsku, kde proběhla soutěž o pohár Magdaleny Dobromily Rettigové mezi profesionálními kuchaři. Na podium jsme si k improvizované kuchyni pozvali i herce Oldřicha Navrátila. Naďa a Patrik s ním uvařili oblíbenou polévku „kyselku“.
Jinak jste se také dozvěděli, jestli Oldřich chodí na houby, zda se někdy ztratil v lese, jestli byl někdy na loupežných výpravách za jídlem a na co vzpomíná jako na gastronomické rajské potěšení. A protože jsme se přesunuli i do působiště kuchařky z nejznámějších - Magdaleny Dobromily Rettigové, tak jste se dozvěděli i něco o ní.
Polévka „kyselka“:
2 litry mléka, košík čerstvých lišek, 2 velké brambory, 2 mrkve, 4 celá vejce, trochu kvasného octa, kelímek smetany na vaření, dost čerstvého kopru, hladkou mouku na zahuštění, sůl, pepř a trochu másla
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.