Barbora Seidlová uvařila „podzimní toskánské těstoviny“ s hroznovým vínem
Pochoutky tentokrát patřily italské lehké kuchyni. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si k plotně pozvali herečku Barboru Seidlovou. Ta miluje Itálii a přinesla recept na „podzimní toskánské těstoviny“ s hroznovým vínem.
Povídali jsme si o tom, jak se Bára zamilovala do Itálie, jak koukala pod ruce italským matrónám, když vařily a čím jí voní Toskánsko. Dozvěděli jste se o lásce k jídlu a něco také o herectví.
Podzimní toskánské těstoviny:
krátké těstoviny ve tvaru mušliček (Orecchiette), gorgonzola, vlašské ořechy, hrozny (modré), olivový olej a listové těsto
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.