Pohankový salát
Pochoutky s Bárou Hrzánovou
Příprava: Dáme si vařit vodu na pohanku, mezitím spaříme mandle ve vodě a oloupeme je. Na olivovém oleji osmahneme plátky hub, plátky pórku, plátky řapíkatého celeru, přidáme skleničku kapari, zelených oliv, feferonky a mandle a nakonec přidáme trochu zázvoru, kari a citronu, osolíme a dochutíme olivovým olejem. Přidáme propranou pohanku, zalijeme na pánvi vodou a doléváme šťávami z oliv a kapari. Vaříme do změknutí všech ingrediencí. Salát lze podávat teplý i studený.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.