Pivovarský guláš
V Kyjovském pivovaru to žije! S úctou k rodinné tradici tamní šéfkuchař vybral do Apetýtu jeden klasický recept. Pojďte si uvařit Pivovarský guláš Miroslava Ratuského.
Potřebovat budete následující suroviny:
- 750g hovězího zadního
- 3 cibule
- 2 stroužky česneku
- sádlo
- rajský protlak
- sůl, pepř, kmín, sladkou mletou papriku, majoránku
- pivo – Kyjovskou světlou Kateřinu 10 %
- perník na strouhání
- domácí pivní chléb
Postup:
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, rajský protlak, mletou papriku, sůl, pepř, hovězí maso a dusíme do změknutí masa.
- Poté maso vyjmeme a do základu přidáme prolisovaný česnek, pivo a nastrouhaný perník, podusíme a dle potřeby přidáme pomletý domácí pivní chléb.
- Na závěr dochutíme majoránkou, popřípadě ještě solí a pepřem dle chuti.
- Podáváme ideálně s kynutým knedlíkem.
A pokud byste po tomto obědě měli chuť na procházku, nedaleko Kyjova můžete navštívit větrný mlýn v Bukovanech. Ostatně tomuto kraji se často říká moravské Toskánsko. Ideální je toulat se tady na kole nebo s fotoaparátem v ruce.
Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu: gourmetjiznimorava.cz
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.