Piccalilli aneb nakládaná zelenina po anglicku
Dnes zavítáme na návštěvu do Hraničního zámečku Lednicko-valtického areálu, kde najdeme restaurant Essens.
V areálu si kuchaři pěstují to, co dávají na talíř a používají zásadně regionální ingredience. Pochlubit se mohou vítězstvím v kategorie Restaurace v projektu Gourmet Jižní Morava 2019. Šéfkuchař Otto Vašák, který má praxi z michelinské restaurace vás dnes naučí anglickou nakládanou zeleninu.
Připravte si:
- 750 g růžiček květáku
- 550 ml bílého vinného octa
- 300 ml sladkého octa (ocet + pivo)
- 200 g cukru
- 1 lžíci kurkumy
- 30 g anglické hořčice
- 20 g solamylu
- 40 ml vody
- 300 g cibule
- 200 g nakrájených španělských okurčiček
Postup:
- Květák si den předem naložíme do osolené vody.
- Zbylé ingredience zavaříme, přidáme od soli opláchnutý květák a okurčičky, 3 minuty povaříme.
- Rozdělíme do horkých sklenic a otočíme vzhůru nohama a necháme vychladnout.
Další inspiraci na gastrovýlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka