Těstoviny s avokádovým pestem

V pátečním Apetýtu pro vás máme další bezmasý kulinářský tip. I když je pravda, že dnes je Velký pátek a podle křesťanské tradice by tento den o jídle moc být neměl. Připomíná totiž utrpení a ukřižování Ježíše Krista. A platí v něm přísný půst od masa a také půst újmy.

Věřícím je doporučováno, aby se najedli dosyta maximálně jednou za den, a také aby si lidově řečeno odpustili nějakou tu radost, třeba čokoládu nebo kávu.

Ale zpět k našemu receptu!

Budete potřebovat:

  • 1 balíček těstovin (hodí se vřetena)
  • 2 zralá avokáda
  • šťávu z jednoho citrónu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 hrsti slunečnicových semínek
  • strouhaný parmezán nebo čedar

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a odstavíme.
  2. Mezitím, co se vaří, připravíme pesto.
  3. Dáme do mixéru všechny ingredience kromě sýru – oloupané a na kousky nakrájené avokádo, citrónovou šťávu, oloupané stroužky česneku, olivový olej a slunečnicová semínka.
  4. Následně vše v mixéru rozšleháme, pokud je pesto příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody.
  5. Takto připravené pesto pak vmícháme do horkých těstovin a na závěr přidáme i sýr.      

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.