Těstoviny s avokádovým pestem
V pátečním Apetýtu pro vás máme další bezmasý kulinářský tip. I když je pravda, že dnes je Velký pátek a podle křesťanské tradice by tento den o jídle moc být neměl. Připomíná totiž utrpení a ukřižování Ježíše Krista. A platí v něm přísný půst od masa a také půst újmy.
Věřícím je doporučováno, aby se najedli dosyta maximálně jednou za den, a také aby si lidově řečeno odpustili nějakou tu radost, třeba čokoládu nebo kávu.
Ale zpět k našemu receptu!
Budete potřebovat:
- 1 balíček těstovin (hodí se vřetena)
- 2 zralá avokáda
- šťávu z jednoho citrónu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 hrsti slunečnicových semínek
- strouhaný parmezán nebo čedar
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a odstavíme.
- Mezitím, co se vaří, připravíme pesto.
- Dáme do mixéru všechny ingredience kromě sýru – oloupané a na kousky nakrájené avokádo, citrónovou šťávu, oloupané stroužky česneku, olivový olej a slunečnicová semínka.
- Následně vše v mixéru rozšleháme, pokud je pesto příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody.
- Takto připravené pesto pak vmícháme do horkých těstovin a na závěr přidáme i sýr.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.