Domácí müsli tyčinky
Čtvrteční Apetýt bude sladký a zároveň vás naučí mlsat zdravě. Suroviny v tomto receptu můžete obměňovat dle libosti – přidáte citronovou nebo pomerančovou kůru, případně skořici.
Můžete dobrotu nakonec polít čokoládou, fantazii se meze nekladou! Společně si připravíme domácí müsli tyčinky.
Budete potřebovat:
- 250 g ovesných vloček
- 70 g rýžových burizonů
- 25 g strouhaného kokosu
- 100 g arašídového másla
- 2 lžíce kokosového oleje
- 6 lžic rýžového nebo datlového sirupu
- 20 g chia semínek
- 40 g dýňových semínek
- 100 g krájených sušených meruněk
- 30 g sušených brusinek
- 1/2 lžičky soli
Postup:
- Zvlášť v míse smícháme vločky, burizony, kokos a sůl.
- Do druhé misky dáme máslo, olej a sirup, směs zahřejeme v mikrovlnné troubě a následně dobře rozmícháme metličkou.
- Přisypeme suchou směs, potom vytvoříme do malého pekáčku vystlaného pečícím papírem, placku zhruba 1,5 cm vysokou a vložíme do mrazícího boxu.
- Tyhle tyčinky se nepečou, stačí je uchovat v chladu a můžete s chutí mlsat.
Související
-
Mrkvový koláč s jablky
„Pečení nám umožňuje soustředit se na přítomný okamžik a nezaobírat se úzkostnými myšlenkami na budoucnost.“ V Apetýtu servírujeme mrkvový koláč s jablky.
-
Kopřivové lívanečky
V dalším vydání Apetýtu nabízíme recept na kopřivové lívanečky, který najdete i v připravované knize Babské rady!
-
Medvědí bochánky
Apetýt přináší originální recept na „medvědí bochánky“. Teď na jaře zdobí koberce lístků medvědího česneku převážně lužní lesy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.