Pavel Kožíšek smažil kuřecí kousky po indicku s rýží

Největší audioportál na českém internetu

iluzionista Pavel Kožíšek | Foto: Yvona Žertová, Český rozhlas

Pavel Kožíšek smažil kuřecí kousky po indicku s rýží

S Patrikem Rozehnalem a Naďou Konvalinkovou jsme se přesunuli do Asie. Smažili jsme kuřecí kousky po indicku s rýží a přitom si povídali o Japonsku, kde žil a pracoval host Pochoutek - kouzelník Pavel Kožíšek.

Pavel nám také prozradil, jaká jídla si v Japonsku oblíbil, proč rozdával na letišti alkoholický nápoj Saké a v čem je japonské publikum jiné než to české. Dozvěděli jsme se, proč mu v Itálii říkali Marco Pollo a proč musí být hubený.

Kuřecí kousky po indicku:
2 plátky kuřecího masa, 2 vejce, solamyl, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, pepř, sladká chilli omáčka na kuře

Postup:
Plátky kuřecího masa omyjeme, naklepeme a nakrájíme na drobné kousky. Poprášíme solamylem, přidáme dvě syrová vejce, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci oleje, opepříme. Vše promícháme a nakonec přidáme sladkou chilli omáčku na kuře dle chuti. Na rozpáleném oleji osmažíme. Podáváme s rýží, nebo hranolky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.