Petr Havlíček připravil salát s uzeným pstruhem
Nadě Konvalinkové přišel do Pochoutek ukázat výživový specialista Ing. Petr Havlíček, jak má zdravě vařit, pokud chce zhubnout. Naďa je totiž zařazena jako VIP host do pořadu Jste to, co jíte na TV Prima. A tak se s Patrikem Rozehnalem učila od Petra Havlíčka přípravu salátu z polníčku (kozlíček polní) s rajčaty, bramborami a uzeným pstruhem.
Během přípravy jste se dozvěděli, jak se Petr dostal od zemědělství přes sport k hubnutí a do televize, řekl vám také, na co si dát při vaření pozor, co jsou omyly obézních a podstoupil také gastronomický Rychlovýslech.
Salát s uzeným pstruhem:
400g malých brambor ve slupce, 8 malých rajčat, 3 menší červené cibule, 200g polníčku, 4 ks uzeného pstruha, 2 lžíce slunečnicového oleje, 6 lžic bílého vinného octa, sůl a pepř
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.