Petr Jančařík usmažil plzeňské vošouchy (bramboráky)

Velikonoční pondělí jsme byli v kuchyni s moderátorem a hercem Petrem Jančaříkem. Připomněli jsme si oblíbené plzeňské vošouchy. Jde vlastně o bramboráky, které se na Velikonoce také dělávaly.

Velikonoční pondělí jsme byli v kuchyni s moderátorem a hercem Petrem Jančaříkem. Připomněli jsme si oblíbené plzeňské vošouchy. Jde vlastně o bramboráky, které se na Velikonoce také dělávaly.

Zbyl čas na vyprávění o dětském řádění, pomlázce a zvycích. Dozvěděli jste se něco o moderátorských začátcích, přeřecích i o oblíbených jídlech. V reportáži Markéty Vejvodové jsme se zaměřili na bramboráky a jejich obdoby v českých zemích.

Vošouchy:
brambory (syrové), sůl, pepř, majoránka, vejce, česnek a strouhanka

Postup:
Syrové brambory nastrouháme na malé slzičky, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, prolisovaný česnek a strouhanku. Vše smícháme a na rozpálené pánvi tvarujeme menší placičky. Vošouchy se jí horké nejlépe s kyselým zelím a pivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.