Pochoutky s gurmetem Vladimírem Poštulkou

Největší audioportál na českém internetu

Regionální stanice Českého rozhlasu | Foto: Aleš Vavřík

Milan Hořejš připravil jehněčí kotletky se zeleninovým ratatouille

Neděle na Regionu znamená i vaření v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala. V 11 hodin se u plotny sešli v rámci představovaní české kvalitní gastronomii s gurmetem a textařem Vladimírem Poštulkou. Naučili se od něj přípravu provensálské pasty s rajskými jablíčky.

Během vaření se dozvěděli, jak se Vladimír dostal od psaní textů k písním k článkům a knihám o jídle. Vysvětlil nám původ některých jídel, zavzpomínal na cesty do Itálie a prozradil lecjaké zajímavosti o gametech.

Provensálská pasta s rajčaty:
500 g těstovin penne, asi 80 g strouhaného gruyéru, ale můžete ho nahradit i ementálem, 80 g rokfóru nebo nivy, 3 stroužky česneku, hrst čerstvých lístků bazalky, 4 lžíce olivového oleje, 30 g másla, 1 feferonka a sůl

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.