Pochoutky s Helenou Třeštíkovou
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si pozvali k plotně filmovou režisérku a také bývalou ministryni kultury Helenu Třeštíkovou. Pekl se slaný zeleninový koláč z bramborového těsta.
V kuchyni jsme si během vaření povídali o tom, jestli má Helena ráda v kuchyni společnost nebo je tam raději sama, jaké má u jídla zlozvyky nebo jestli už někdy natočila rodinnou hostinu nebo večeři. Během povídání se také dozvíte co je to zácuc nebo cvikla.
Slaný koláč z bramborového těsta:
1 středně velká brambora, 1 cibule, 85 g studeného másla, 8 snítek čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného, 140 g hladké mouky, ½ kg rajčat, nakrájených na silné plátky, 1 lžíce červeného vinného octa, 100 g měkkého kozího nebo ovčího sýra (brynzy), olivový olej na zakapání, sůl a pepř na dochucení
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.