Pochoutky s Igorem Barešem
Péct kuře jako kachnu s bramborovým knedlíkem a se zelím, to byl úkol pro Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala. Ten jim zadal herec Igor Bareš. Poslechněte si, jak se jim to povedlo...
Během vaření se dozvíte zajímavosti o česneku, co ví Igor o původu názvu jídel, jak se dostal k herectví a co všechno umí vařit. Představitel Haryho z Pojišťovny štěstí, otce z Horákových nebo premiéra z Mužů v říji vám prozradí svá oblíbená jídla, zavzpomíná na dětské laskominy a zahraje si s námi slovní hru z kuchyňského prostředí.
Kuře jako kachna
Ingredience: celé kuře, bílé zelí, anglická slanina, sůl, pepř, brambory, hrubá mouka, vejce, med, trochu cukru, rozinky, jablka, olej, máslo, česnek
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.