Pochoutky s Irenou Fuchsovou
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal ve své kuchyni vařili se spisovatelkou a divadelní nápovědkou Irenou Fuchsovou její oblíbený zbytkový pokrm z brambor a těstovin "grenadýrský marš".
Během vaření si povídali o tom, jak poprvé tento pořad uvařila v domnění, že je jejím vynálezem, a kolegové v divadle ji pak prozradili, že už dávno existuje. Dozvěděli jsme se, že než začne paní Fuchsová psát, musí mít navařeno a také vymyšlený název knihy. Každý den je schopná napsat jednu povídku.
Grenadýrský marš
Ingredience: zbytky vařených brambor, zbylé uvařené těstoviny, cibule, anglická slanina, sůl, pepř, sádlo, sladká i pálivá paprika.
Postup: Na másle (i na sádle) zpěnít cibulku, přidat na ni nakrájenou anglickou slaninu. Dále přidat sladkou i pálivou papriku (koření), zamíchat, podle potřeby osolit i trochu opepřit. Mezitím v kastrolu osmahnout hotové těstoviny a na malé kostičky nakrájené uvařené brambory. Nakonec se všechno smíchá a prohřeje.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.