Pochoutky s Kateřinou Lojdovou
V naší rozhlasové kuchyni jsme se sešli s bývalou televizní hlasatelkou, herečkou a milou dámou – Kateřinou Lojdovou. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ní vařili dušené telecí na mrkvi a žampionech, zalévané bílým vínem...
Během vaření si Kateřina, Naďa a Patrik povídali o francouzské kuchyni, ke které má Kateřina díky rodinným vazbám blízko. Řeč se vedla o nepovedených receptech, ale i o velikonočních tradicích, barvení vajec, hledání dárků i o nákupech.
Blanquette de veau
Ingredience: 1,5 kg telecí plece (můžeme k tomu přidat i kousek hrudí, případně malou morkovou kost pro chuť), 1 kg cibule, 1/2 kg mrkve na kolečka, asi 10 velkých žampionů, sůl, pepř mletý i celý, nové koření celé, bobkový list, jalovec, masox, ústřicová omáčka, bílé víno, citron, cukr, hladká mouka, olivový olej, creme freiche (můžeme nahradit 1 : 1 sladkou smetanou plus hustou zakysanou smetanou nebo tučným jogurtem - například Choceňským - obojí velké balení), oříšek másla a rýže nebo těstoviny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.