Pochoutky s šéfkuchařem restaurace V Zátiší Milanem Hořejšem
Neděle patřila v Pochoutkách dalšímu skutečnému odborníkovi. Pozvání Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala přijal šéfkuchař z restaurace V Zátiší v Praze – Milan Hořejš. Pokračovali jsme tak v letním seriálu představujícím špičkové české kuchaře a tzv. vysokou gastronomii.
Milan Hořejš učil posluchače jehněčí kotletky se zeleninovým ratatouille. Dozvěděli jsme se, jaké jsou fígly v přípravě zeleniny, také jak funguje objednávání jídel v restauraci a následně pak servírování v kuchyni. Milan také prozradil, proč mají v kuchyni plazmovou televizi a jaké to je pozorovat hosty při jídle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.