Pochoutky s šéfkuchařem restaurace V Zátiší Milanem Hořejšem

Největší audioportál na českém internetu

Regionální stanice Českého rozhlasu | Foto: Aleš Vavřík

Martin Šimša a jeho čokoládové suflé s čerstvým ovocem

Neděle patřila v Pochoutkách dalšímu skutečnému odborníkovi. Pozvání Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala přijal šéfkuchař z restaurace V Zátiší v Praze – Milan Hořejš. Pokračovali jsme tak v letním seriálu představujícím špičkové české kuchaře a tzv. vysokou gastronomii.

Milan Hořejš učil posluchače jehněčí kotletky se zeleninovým ratatouille. Dozvěděli jsme se, jaké jsou fígly v přípravě zeleniny, také jak funguje objednávání jídel v restauraci a následně pak servírování v kuchyni. Milan také prozradil, proč mají v kuchyni plazmovou televizi a jaké to je pozorovat hosty při jídle.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.