Pochoutky s šéfkuchařem restaurace V Zátiší Milanem Hořejšem

Největší audioportál na českém internetu

Regionální stanice Českého rozhlasu | Foto: Aleš Vavřík

Martin Šimša a jeho čokoládové suflé s čerstvým ovocem

Neděle patřila v Pochoutkách dalšímu skutečnému odborníkovi. Pozvání Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala přijal šéfkuchař z restaurace V Zátiší v Praze – Milan Hořejš. Pokračovali jsme tak v letním seriálu představujícím špičkové české kuchaře a tzv. vysokou gastronomii.

Milan Hořejš učil posluchače jehněčí kotletky se zeleninovým ratatouille. Dozvěděli jsme se, jaké jsou fígly v přípravě zeleniny, také jak funguje objednávání jídel v restauraci a následně pak servírování v kuchyni. Milan také prozradil, proč mají v kuchyni plazmovou televizi a jaké to je pozorovat hosty při jídle.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.