Pochoutky s šéfkuchařem Romanem Paulusem

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se tentokrát vydali vařit do Alcronu, kde se stali hosty a pomocníky nejlepšího českého kuchaře současnosti. Roman Paulus získal totiž titul "Kuchař roku 2010". Je šéfkuchařem hotelu Radisson SAS Alcron Praha, zkušenosti sbíral v New Yorku i Rakousku. Vařil na zaoceánské lodi, ale i manželce a dětem. Posluchače Pochoutek inspiruje recepty na studenou polévku a pravé italské risotto...

Roman Paulus se rád inspiruje v zahraničí, kam by podle něj měl na zkušenou vyrazit každý kuchař. A jelikož na Regionu zrovna probíhal Italský týden, přidal dva recepty jako vystřižené z italského pobřeží – pravé italské risotto se šafránem a grilovanými krevetami a osvěžující okurkovou polévku.


Okurková polévka
1 velká salátová okurka, kelímek zakysané smetany, bílý jogurt, stroužek česneku, sůl, čerstvý černý pepř

Risotto se šafránem
Rýže Corneolli, vývar, bílé víno, máslo, šalotka, trocha šafránu, olej, krevety, chřest

Roman Paulus v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka