Pohankový salát
Pochoutky s Bárou Hrzánovou
Příprava: Dáme si vařit vodu na pohanku, mezitím spaříme mandle ve vodě a oloupeme je. Na olivovém oleji osmahneme plátky hub, plátky pórku, plátky řapíkatého celeru, přidáme skleničku kapari, zelených oliv, feferonky a mandle a nakonec přidáme trochu zázvoru, kari a citronu, osolíme a dochutíme olivovým olejem. Přidáme propranou pohanku, zalijeme na pánvi vodou a doléváme šťávami z oliv a kapari. Vaříme do změknutí všech ingrediencí. Salát lze podávat teplý i studený.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.