Policie pátrá po obyvatelích vyhořelého bytu ve Slaném

21. leden 2015

Kladenští kriminalisté pátrají po obyvatelích bytu ze Slaného, kde v neděli 18. ledna večer vypukl požár. Slánští radní budou zároveň rozhodovat o půjčce obyvatelům dalších bytů v sedmipatrovém panelovém domě v Okružní ulici. Požár extrémně hořlavých látek tam totiž roztavil vodovodní potrubí a zničil elektroinstalaci. Než dostane společenství vlastníků bytů peníze od pojišťovny, vypomůže jim město.

„Musí se udělat všechny revize – elektroinstalace, plyn a voda,“ dodává starosta Slaného Pavel Zálom (ČSSD). Podle jeho slov se část lidí z poškozeného domu bude moct vrátit do svých bytů už během středy.

Nejpravděpodobnější příčinou explozivního požáru byla podle mluvčí kladenské policie Jany Šteinerové manipulace s chemikáliemi a laboratorními předměty. Potvrdit to ještě musí výsledky expertíz. „Policisté kriminální služby na základě ohledání místa činu a prováděného šetření v poškozeném bytě nalezli součástky sloužící k výrobě drog, a to včetně různých chemikálií,“ dodala.

Oheň vypukl v neděli kolem 18:30, zlikvidován byl po 21:00. Hasiči museli evakuovat asi 20 lidí. Požár začal v pátém patře, jedno dítě se nadýchalo kouře a bylo převezeno do kladenské nemocnice. Náhradní ubytování, které zajistilo vedení města, lidé nevyužili, většinou se přechodně nastěhovali k příbuzným.

autoři: Kateřina Havránková , von | zdroj: ČTK
Spustit audio