Pondělní Noční linka: Jak znovu objevit radost a naději po rozchodu?

30. září 2024

Dnes si budeme povídat o rozchodech. 

Jsou to chvíle, kdy se nám někdy zdá, že se celý svět rozpadá na kousky a my nevíme, jak dál. Možná si vzpomenete na moment, kdy jste se ocitli na dně, a přemýšleli, jak se z toho dostat. A možná jste si tehdy řekli, že to nikdy neskončí, že už se nikdy nebudete cítit dobře.

Ale pak přišel nový den, možná nový týden nebo měsíc, a vy jste pomalu nacházeli sílu se zvednout a jít dál. Někdo vám podal pomocnou ruku, jiný se ponořil do práce, další se našel v koníčku, na který dlouho neměl čas. Někdy nás život zkrátka zamotá a postaví před situace, se kterými jsme nepočítali. A právě v takových chvílích se ukazuje naše vnitřní síla.

Rádi bychom vás dnes večer vyzvali, abyste se s námi podělili o své příběhy. Jak jste zvládli rozchod vy? Co vám tehdy pomohlo? Co vás dokázalo vytáhnout z temných myšlenek a znovu rozjasnit váš svět? Třeba to bylo jen malé gesto, rozhovor s přítelem, rada, která přišla ve správný čas, nebo jste objevili nový směr ve svém životě.

Vaše slova mohou být pro mnohé posluchače jako maják v bouřlivých vodách. Třeba právě teď někdo poslouchá a prochází podobným obdobím a váš příběh ho povzbudí.

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.